4 Mart 2016 Cuma

Gaziantep'te Yoksullara Yapılan Evler İhaleyle Satışa Çıktı


Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli aileler için yapılan 120 konut, kurayla değil, ihaleyle satışa sunulmaya başlandı. Belediye Meclisi tarafından alınan bu karara muhalefet tepki gösterdi. 
Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan AKP Şahinbey Belediyesi dar gelirli aileler için Mavikent’te 5 etaptan oluşan konutlar üretti. Bu konutlardan 120 tanesinin rezerve konut olarak satışı gerçekleştirilmedi. Son olarak Belediye Meclisi karar alarak söz konusu 120 konutun ihale yoluyla satışına karar verdi. 120 konutun kurayla değil ihaleyle satılmaya başlanması tartışmaların da yaşanmasına sebep oldu. CHP ve MHP'li meclis üyeleri, satışın kura yolu ile yapılması gerektiğini savunurken, AKP üyeler ise bunun aksini savundu. 
"BELEDİYE MÜTEAHHİTLİKTEN ELİNİ ÇEKMELİ" 
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Şahinbey Belediyesi'nin CHP'li meclis üyelerinden Yılmaz Kireç, 120 konutun daha önce Mavikent Konutları için kuraya giren ama kendisine konut çıkmayan vatandaşlar arasında satılması gerektiğini söyledi. Şahinbey Belediyesi’nin müteahhitlik yapmaktan vazgeçmesini isteyen Kireç, “Biz buradaki konutları dar gelirli aileler için yaptık. Şimdi belediye burada kar amacı güderek müteahhitlik yapıyor. Belediye müteahhitlikten elini çekmeli. Meclis kararıyla bu daireleri yoksul ailelere verelim.” önerisinde bulundu. 
“KONUTLAR DAHA ÖNCE KURADA İSMİ ÇIKMAYANLARA VERİLMELİ”
MHP'li meclis üyesi Abdullah Şaşuşağı da bu konut alanının ekonomik durumu zayıf olan insanlar için yapıldığını, konu meclise geldiğinde de bu sebeple onay verdiklerini hatırlattı. Şaşuşağı, şunları söyledi: “Bu konutlar, daha önce kurada ismi çıkmayan ve yedekte olan insanlara verilebilir. İhaleye çıkarıp açık artırmayla satmak yerine bu insanlara verilmesi daha mantıklı. Ancak 'yaptım oldu' mantığıyla hareket ediliyor.” 
Meclis Başkanı İbrahim Özalkan ise 120 konuttan dolayı belediyenin büyük bir zarar gördüğünü öne sürdü. Özalkan, “Buradaki konutlar Nuripazarbaşı, Kılınçoğlu, Kahvelipınar, Dumlupnar, Kıbrıs Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümden rezerve konut olarak tutulmuştu. Bunlar daha sonra talep görmedi. Bundan dolayı aidat giderlerinden dolayı belediye zarar ediyor.” açıklamasında bulundu.

KESK'li Kadınlar'dan Özel İstihdam Bürosu Eylemi


KESK Gaziantep Şubesi üyesi kadınlar Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önünde, Özel istihdam bürolarının önü açılmasının önünü açan torba yasayı protesto etti. SGK İl Müdürlüğü önünde bugün öğle saatlerinde toplanan KESK üyesi kadınlar, slogan atıp basın açıklaması yaptı. Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan KESK üyesi Özlem Yüksel, kadınların zor şartlar altında ve düşük ücretlerle istihdam edilmek istendiğini söyledi. Torba yasalarla kadınların çalışma yaşamı dışına itilmeye çalışıldığını ileri süren Yüksel şöyle dedi:

"Özel istihdam bürolarının önü açılıyor. Meclis gündemine getirilen ve geçici iş ilişkisi sağlayan Özel İstihdam Büroları ile kadınlar çok daha ağır şartlarda, daha düşük ücretlerle ve güvencesiz olarak istihdam edilmek isteniyor. Art arda getirilen torba yasaların asıl amacı kadınların çalışma yaşamı dışına itilerek, aile içerisinde konumlandırılıp sermayeye ucuz iş gücü üretmesini sağlamaktır.”

3 Mart 2016 Perşembe

İçtiğiniz İlaç Sahte Olabilir


CHP Bursa Milletvekili Ecz. Erkan Aydın, Türkiye'nin sahte ilaç konusunda 4'üncü sırada olduğunu söyledi. Aydın, ruhsatsız ve sahte ilaçlara internette bir dakikada ulaşılabildiğini belirterek, buna karşılık 300'e yakın gerçek ilacın da piyasada bulunmadığını vurguladı.
TBMM’de Sağlık Bakanlığı bütçesi üzerine söz alan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Türkiye’nin sahte ilaç kullanımında dünyada 4’üncü sırada olduğunu söyledi. Aydın, “Ruhsatsız ilaçlara internet üzerinden ulaşmak mümkün, hükümet gerekli önlemleri derhal almalıdır” dedi.
Erkan Aydın, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada sahte ilaçların yol açtığı ölümleri değerlendirdi. Aydın, zayıflama, bitkisel, cinsel gücü arttırıcı, kas geliştirici gibi ruhsatsız ilaçların internette, markette satıldığına ve toplumun bu konuda özendirildiğine dikkat çekti. Kendisi de eczacı olan Aydın, geçtiğimiz günlerde internetten aldığı zayıflama ilaçları yüzünden İzmir’de hayatını kaybeden 15 yaşındaki Belgin Elmalı’nın buna en üzücü örnek olduğunu söyledi.
"TÜRKİYE SAHTE İLAÇTA 4'ÜNCÜ"
Bu ilaçlara insanların rahatlıkla ulaşılabildiğini ancak sonuçlarının ne olacağını kimsenin hesap etmediğini belirten Aydın, “Bazı vakalara kalp krizi deniyor, bu vakalara başka tanılar konuyor. Ama perde arkasında bu ilaçların olup olmadığını kimse araştırmıyor. Üzüntüyle belirtmek isterim ki: Türkiye sahte ilaç konusunda dünyada 4’üncü sıradadır. Hiç yaşamamış doktorlara yazdırılan ve yayınlanan araştırmalar, para ile yazdırılan yazılar ve övgüler, sahte isimlerle yapılan destekler artık alıştığımız hilelerdir” dedi.
Konuyu Plan Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na sorduğunu ve aldığı cevapta 260 siteye erişimin engellendiğini, 2 buçuk milyon TL idari ceza kesildiğini dile getiren Bursa Milletvekili, bu yaptırımların yeterli olmadığını, şu an bu ruhsatsız ilaçlara internetten bir dakika içinde ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.
“300 İLAÇ PİYASADA YOK”
300’e yakın ilacın piyasada bulunmadığına dikkat çeken Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kalp ve tansiyon ilaçları, şeker hastalarının kullandığı ilaçlar, depresyon ve psikolojik rahatsızlıklarda kullanılan ilaçlar başta olmak üzere birçok ilaçların depolarda bulunması oldukça zor. Bunun nedeni ilaçtaki sabit kur uygulamasıdır. Uzun süre 1.95 TL ye sabitlenmiş olan kur 2.2’ye çekilse de soruna çözüm olmamıştır. Çünkü  ilaç firmaları yurtdışından ilaç etken maddesini 3.5 TL-Euro kurundan alırken yarı fiyata satmak zorunda kalmakta bu nedenle üretim yapmaktan vazgeçmektedir. Bulunmayan ilaçların bir kısmı Türk Eczacılar birliği tarafından uzun bir protokol sonucunda getirilmektedir. Uzun bir süreç sonunda oldukça pahalıya mal olan bu ilaçlar da zamanında ülkeye getirilmediği için olumsuz sonuçlar doğurmaktadır.” 

Gaziantep Bölge İstinaf Mahkemesi Faaliyete Geçiyor


AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep'e kurulacak olan Bölge İstinaf Mahkemesinin 20 Temmuz 2016'da faaliyete başlayacağını belirtti.  İstinaf mahkemelerinin açılması kent için çok önemli bir gelişme olduğunu söyleyen Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri olarak Adalet Bakanlığı nezdinde yapmış oldukları girişimler sonucu Bölgenin Yargıtay’ı olacak olan Bölge İdare (İstinaf) Mahkemelerini vatandaşlarımızın hizmetini sunacağız. Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi yargı çevresinin Gaziantep,Adana, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak olarak belirlendi" dedi.

Gaziantep'te Hava Almak İçin Dışarı Çıkan Yaşlı Adam 9 Gündür Geri Gelmedi


Gaziantep’te hava almak için dışarı çıkan 75 yaşındaki yaşlı adamdan 9 gündür haber alınamıyor.  Şahinbey ilçesi İstiklal Mahallesi 8 Nolu Sokak 45 numaralı evde eşiyle birlikte kalan 75 yaşındaki Memik Karaburan, 9 gündür kayıp. Hava almak için ayrıldığı evine aradan 9 gün geçmesine rağmen hala dönmeyen kalp hastası Memik Karaburan’ın yakınları endişeli. Memik Karaburan’ın oğlu İbrahim Karaburan, babasının 2 gün önce bir çobanın yanında görüldüğünü ve çobanın kendisine ekmek, çay verdiğini öğrendiklerini söyledi.
Karaburan, “Bugün 9. gün oldu kendisinden bir haber alamıyorum. Ortada ne ölüsü var ne dirisi. Babamı gören duyan olursa onlardan ricam, emniyete haber verirlerse çok memnun olurum. Babamı ararken, Burç Kavşağında bir çobana rastladım. Resimlerini falan gösterdim babamı gördüğünü söyledi. Çobanın anlattıklarına göre, 2-3 saat beraber olmuşlar. Perşembe günüydü galiba, saat 13.30 gibi çobana yemek var mı diye sormuş. Çoban da ekmek var yemek kalmadı demiş. Ot dürümü yapıp vermiş. Çay da ikram etmiş. Daha sonra Kilis yolundan, Kızılhisar istikametine gitmiş" dedi.
Karaburan, babasının bulunması için mobese kameralarının incelenmesini istedi. Babasının son görüldüğü ileri sürülen bölgede görenlerden emniyet güçlerine ve kendisine haber verilmesi ricasında bulunan Karaburan, emniyet güçleri ve AFAD ekiplerinden babasının son görüldüğü bölgede arama yapılmasını talep etti.

"DEDEM ÇOK HASTA GÖZÜKÜYORMUŞ"
9 gündür kayıp olan 75 yaşındaki Memik Karaburan’ın torunu Ömer Kireçci ise gece gündüz dedesini aradığını ifade etti. Dedesini gördüğünü ileri süren çobanı da tesadüfen bulduğunu anlatan Ömer Kireçci, çobanın dedesinin çok yorgun ve bitkin gördüğünü söylediğini ifade etti. 
Dedesinin akli dengesinin yerin olduğunu belirten Kireçci, Kilis tarafında herhangi bir yakını ya da arkadaşı bulunmadığın ifade etti. Dedesinin düşüp, kafasını vurup, hafızasını kaybetmiş olabileceğini vurgulayan Kireçci, "Dedem normalde akli dengesi çok yerinde bir insandı. Aklında dengesinde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Yoksa dedem evden gidecek bir insan değildi” şeklinde konuştu. 

2 Mart 2016 Çarşamba

"Akif Ekici’ye Asılsız Suçlama"


TBMM Genel Kurulundagörüşülen  2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde CHP'li Akif Ekici'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri Genel Kurulda gerginliğe yol açtı, yaşanan bu gerginliğin haber sitelerinde farklı şekillerde yeralması üzerine konuyla ilgili olarak bilgi almak üzere ulaştığımız Akif Ekici'nin kardeşi Ergün Ekici ‘CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Genel Kurul’daki konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler sarf edince Meclis’ten kovuldu.’ şeklinde çıkan haberlerleri yalanladı.
Ergün Ekici yaptığı açıklamada Akif Ekici'nin hala mecliste olduğunu belirterek "Yandaş kanalların zırhlı araçla kaçırıldı haberleri kesinlikle yalan ve düzmecedir" ifadelerini kullandı.
Ekici Yandaş medya  Akif Ekici'nin meclisten zırhlı araçla kaçırıldığını iddia ediyor .. böyel bir şey yok .TRT de canlı yayın devam ediyor ve bu haberi yapanlar canlı canlı akif ekiciyi izleyebilirler.. ifadelerini kullandı.
İşte Olayın Özeti
TBMM Genel Kurulunda devam eden 2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde CHP'li Akif Ekici'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri Genel Kurulda gerginliğe neden oldu. Yaşanan gerginlik nedeniyle Meclis Başkanvekili Pervin Buldan'ın oturama iki defa ara vermesi de sinirlerin yatışmasını sağlamadı.
CHP Gaziantep Miletvekili Akif Ekici'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerinin ardından, TBMM Genel Kurulu'nda gerginlik yaşandı. AK Parti ve CHP'li milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.
Akif Ekici Ne Dedi ?
Recep Tayyip Erdoğan ı piskolojik tedaviye tutalım.. çünkü şuurunu kaybetmiş...
CHP Milletvekili Akif Ekici, "Recep Tayyip Erdoğan'ı psikolojik bir tedaviye tabi tutalım" sözünden dolayı TBMM Genel Kurulu'na iki birleşim girmeme cezasına çarptırıldı.

Ancak bazı haber sitelerinde yer aldığı gibi kaçırılma ya da zırhlı araçla meclisten uzaklaştırılma gibi haberler üzerine konuyla ilgili olarak Akif Ekici  " Bu haberleri yazanlar canlı yayını da mı izlemediler .. salonda olduğumu TRT ekranlarından izleyen herkes gördü... Kaçırılma falan yok niye olsun, toplantı bitiminde ayrıldıktan sonra bir arkadaşımın minübüsüyle  meclisten ayrıldım..bu çıkan haberler asılsızdır  Yandaş medyanın her zaman ki turtumu işte'' dedi.
 
Mecliste Neler Oldu
TBMM Genel Kurulu’nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçe ve kesin hesapları görüşmelerine devam edilirken
CHP Grubu adına söz alan Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, “Ben lafı hiç dolandırmam, lafı direkt söylerim, yaşamımda da siyasetimde de öyledir. Ben, buradaki Hükûmet yetkililerine de AKP Grubuna da soruyorum: Bu kadar, ülkeye haksızlık yapan, ülkeyi bu hâle getiren bir Cumhurbaşkanı var, ülkeyi felakete sürükleyen bir Cumhurbaşkanı var. Hiçbiriniz, Allah için, biriniz çıkıp da ‘Ey Cumhurbaşkanı, ne yapıyorsun? Bu ülkeyi nereye getiriyorsun?’ demiyorsunuz.” diye konuştu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HAKKINDAKİ SÖYLEMLERİ MECLİS’İ GERDİ
 Kendisinin Gaziantep milletvekili olduğunu ifade eden Ekinci, komşuda ateş yanınca ne yapılması gerektiğini sorarak, “Suriye'de bir ateş yandı bundan 5 yıl önce. Komşuda ateş yanınca bize ne görev düşer? Elimize soğutucu malzeme alıp üzerine gitmemiz gerekir. Ne yaptı Tayyip Erdoğan? Eline bidon aldı gitti, benzin bidonu aldı gitti ve bugünkü hâle getirdi. Ben soruyorum bakanlara; hani cuma namazını Emevi Camisi'nde kılıyordunuz? Nereye gidebildiniz? Ne yapabildiniz? Bundan önce 11 Cumhurbaşkanıyla beraber yaşadık, ben çoğunu hatırlarım, sizler de hatırlarsınız, aklıselim insanlardı. Hiçbir Cumhurbaşkanı bu ülkeyi ailesiyle, oğluyla, çocuğuyla, hanımefendisiyle yönetme gibi son derece yanlış, usulsüz, hukuksuz bir davranış içerisine girmemiştir. Şimdi Hanımefendi giriyor, Bilal Erdoğan Beyefendi giriyor, çoluk çocuk ailece bu ülkeyi yönetmeye kalkıyorsunuz ve buralara getiriyorsunuz değerli arkadaşlarım.” demesi AK Partili vekillerin tepkisine neden oldu.
PSİKOLOJİK BİR TEDAVİYE TABİ TUTALIM’
Ekici konuşmasını  şu şekilde sürdürdü: “Ben bir tavsiyede bulunacağım şimdi. 4 gruba da öneriyorum. Bizim orada, bölgemizde bazı yaşlı insanlar olur; söz dinlemez, hasta olur doktora gitmek istemez. Orada aile büyükleri ve bölgenin önde gelen insanları bir araya gelir, bu rahatsız kişiyi tedavi olmak için ikna eder. 4 grup oluşturalım, bu Recep Tayyip Erdoğan'ı psikolojik bir tedaviye tabi tutalım. Çünkü, şuurunu kaybetmiş ve sizin gibi ruhunu, beynini, düşüncesini teslim etmiş bir grupla karşı karşıyayız.”
Bu sözler üzerine Genel Kurul’da tansiyon arttı ve şu diyaloglar yaşandı:  Sebahattin Karakelle: Ne biçim konuşuyorsun sen Cumhurbaşkanıyla!  Hikmet Ayar: Ruh hastasısın sen!  Akif Ekici: Arkadaşlar, utanmasanız peygamber diyeceksiniz ya! Utanmazsanız peygamber diyeceksiniz.  İbrahim Aydemir: Sen düzgün konuş Cumhurbaşkanına karşı!  Akif Ekici: Siz şuurunuzu, ruhunuzu teslim etmiş bir grupsunuz. Bu Türkiye'yi ateşe sürükleme içerisinde, ülkeyi felakete iten, ülkeyi ateş çemberine iten bir kişiyle karşı karşıyayız değerli arkadaşlarım. Bu dediğim işlemin acilen yapılması gerekiyor. Kendi batağa saplanmış, bu ülkeyi de batağa çekmek isteyen bir ruhla karşı karşıyayız. Ruhunu tedavi ettirmezsek ülkemiz bir felakete gidecek.  Nureddin Nebati: Sen doktora git, doktora! Sen doktora git, doktora!

TANSİYON DÜŞMEDİ VE  GENEL KURULA ÜÇÜNCÜ KEZ ARA VERİLDİ
Başkanvekili Buldan, yaşanan gerginlikten sonra verilen aranın ardından AK Parti grubunun CHP’li Ekici’nin sözlerini geri alma talebinin olduğunu ifade etti.  AK Parti ve CHP’li grup başkanvekilleri Coşkun Çakır ve Engin Altay’ın konuşmalarının ardından CHP’li Akif Ekici’ye yerinden söz verildi. AK Partili vekiller, Ekici’nin Genel Kurul kürsüsüne gelerek özür dilemesini istemeleri yeni bir gerginliğe neden oldu. Çok sayıda AK Partili vekil Ekici’nin bulunduğu arka sıralara hareket edince tansiyonun yükselmesi üzerinePervin Buldan üçüncü kez ara vermek durumunda kaldı. Verilen arada Genel Kurul’da büyük arbede yaşanırken çok sayıda milletvekili de gerginliğin kavga dönmemesi için uğraş verdi.
 ‘SAVUNMA YAPMA GEREĞİ DUYMUYORUZ, TAKDİR GENEL KURULUN’
Yarım saatten fazla süren aranın ardından oturumu yöneten Başkanvekili Pervin Buldan, CHP’li Ekici’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili sözlerin Meclis’ten geçici olarak çıkartma gerektiren bir fiil olduğunu söyledi. Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’nin iç tüzüğün 163’üncü maddesi uyarınca Meclis’ten geçici olarak iki birleşim çıkarma cezası verilmesini oylamaya sundu.  CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ekici’nin Genel Kurul’da olmadığına dikkat çekerekEkici’nin sözlerinin dozajı yüksek bir siyasi eleştiri olduğunu söyledi. Altay, “Savunma yapma gereği duymuyoruz. Genel Kurulu’nun takdirine sunuyoruz” dedi. Yapılan oylamada AK Partili vekillerin kabul oyları ile CHP’li Ekici, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle iki birleşim Genel Kurula katılmama cezasına çarptırıldı.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici Konuştu Meclis Karıştı


CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin Meclis kürsüsünden söylediği Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik sözleri AK Parti sıralarından tepki gördü. AK Partili Milletvekillerinin üzerine yürüdüğü Akif Ekici Genel Kurul salonunu terk etti. Akif Ekici'ye iki birleşime girmeme cezası verildi.
CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, TBMM Genel Kurulunda GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2016 yılı bütçesi üzerinde konuşurken anayasa çalışmalarına değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi kararı eleştirisi gündeme getiren Akif Ekici, "Ben lafı hiç dolandırmam, lafı direkt söylerim, yaşamımda da siyasetimde de öyledir. Ben, buradaki Hükûmet yetkililerine de AKP Grubuna da soruyorum: Bu kadar, ülkeye haksızlık yapan, ülkeyi bu hâle getiren bir Cumhurbaşkanı var, ülkeyi felakete sürükleyen bir Cumhurbaşkanı var. Hiçbiriniz, Allah için, biriniz çıkıp da "Ey Cumhurbaşkanı, ne yapıyorsun? Bu ülkeyi nereye getiriyorsun?" demiyorsunuz. Suriye dünya var olduğu sürece bizim sınır komşumuz, adı Suriye olur, başka bir ülke olur, adı başka bir şey olur ama o insanlarla biz akrabayız, -ben Gaziantep Milletvekiliyim- bir arada yaşayacağız, ailelerimiz bölünmüş.
Değerli arkadaşlarım, bundan önce 11 Cumhurbaşkanıyla beraber yaşadık, ben çoğunu hatırlarım, sizler de hatırlarsınız, aklıselim insanlardı. Hiçbir Cumhurbaşkanı bu ülkeyi ailesiyle, oğluyla, çocuğuyla, hanımefendisiyle yönetme gibi son derece yanlış, usulsüz, hukuksuz bir davranış. Ben bir tavsiyede bulunacağım şimdi. Dört gruba da öneriyorum. Bizim orada, bölgemizde bazı yaşlı insanlar olur; söz dinlemez, hasta olur doktora gitmek istemez. Orada aile büyükleri ve bölgenin önde gelen insanları bir araya gelir, bu rahatsız kişiyi tedavi olmak için ikna eder. Dört grup oluşturalım, bu Recep Tayyip Erdoğan'ı psikolojik bir tedaviye tabi tutalım. çünkü, şuurunu kaybetmiş ve sizin gibi. Arkadaşlar, utanmasanız peygamber diyeceksiniz ya! Utanmazsanız peygamber diyeceksiniz. Türkiye'yi ateşe sürükleme içerisinde, ülkeyi felakete iten, ülkeyi ateş çemberine iten bir kişiyle karşı karşıyayız değerli arkadaşlarım. Bu dediğim işlemin acilen yapılması gerekiyor. Kendi batağa saplanmış, bu ülkeyi de batağa çekmek isteyen bir ruhla karşı karşıyayız" diye konuştu.
HİKMET AYAR, "HASTASIN SEN" DİYEREK AKİF EKİCİ'NİN ÜZERİNE YÜRÜMEK İSTEDİ
Bunun üzerine AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, "Hastasın sen" diyerek Akif Ekici'nin üzerine yürümek istedi. Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, birleşime 5 dakika ara vererek tartışmanın büyümesini engelledi. Oturumun tekrar başlaması üzerine AK Parti Milletvekilleri CHP sıralarına doğru yürüdü. Bu sırada Akif Ekici'nin Genel Kurul salonunu terk etti. Büyüyen tartışma üzerine Pervin Buldan tekrar birleşime ara verdi.
EKİCİ'YE İKİ BİRLEŞİM ÇIKARMA CEZASI VERİLDİ
Daha sonra Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, "Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'ye içtüzüğün 163. maddesi uyarında Meclisten geçici olarak iki birleşim çıkarma cezası verilmesini teklif ediyorum" dedi. Oy çokluğuyla Buldan'ın teklifi kabul edildi.